Autorijschool Atlantic Rijbewijs Wat je allemaal kunt met je rijbewijs B

Wat je allemaal kunt met je rijbewijs B

Het rijbewijs B is het meest voorkomende rijbewijs in Nederland. Dat je met dit rijbewijs een auto mag besturen, weet iedereen wel. Maar je mag met een rijbewijs B nog meer besturen dan alleen auto’s! Wat precies, dat lees je in dit blog.

Auto met een aanhanger

Wanneer je iets groots gekocht hebt of veel spullen van A naar B moet brengen, is het handig als je een aanhanger kan besturen. Maar dat mag toch alleen als je een BE rijbewijs hebt? Nee! Met een rijbewijs B mag je een auto met een aanhanger besturen, maar let er wel op dat de aanhanger niet zwaarder is dan 750 kilo. Als de aanhanger wel zwaarder is dan 750 kilo, maar het gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer dan 3500 kilo, mag je de auto met aanhanger alsnog besturen.

Brommer en scooter

Vanaf je 16de mag je scooterrijlessen gaan volgen. Maar je gaat waarschijnlijk ook autorijlessen volgen. Waarom combineer je de twee niet? Vanaf 16,5 mag je namelijk gaan lessen voor je autorijbewijs. Met zo’n rijbewijs mag je ook een scooter of brommer besturen en je slaat zo dus twee vliegen in één klap! Wanneer je dus een half jaartje geduld hebt, scheelt het je tijd én geld wanneer je je scooterrijbewijs skipt en gelijk voor je rijbewijs B gaat.

Vergeet niet te genieten

Maar het áller belangrijkste wat je moet doen na het behalen van je rijbewijs is ervan genieten! Je hebt natuurlijk veel moeite, geld en tijd gestoken in het halen van je rijbewijs, dus je mag best een beetje trots zijn op jezelf. Hou een (klein) feestje om deze geweldige prestatie te vieren. Vergeet ten slotte niet te blijven rijden, want autorijden verleer je snel en dat is natuurlijk zonde. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *