Autorijschool Atlantic Rijles Veel gemaakte fouten tijdens de rijles

Veel gemaakte fouten tijdens de rijles

Iedereen maakt wel eens fouten tijdens de rijles en dat is helemaal niet erg. Je bent er tenslotte om te leren en daar hoort fouten maken bij. In dit blog lees je wat de meest gemaakt fouten zijn tijdens rijles, zodat je hierop kan letten en kan proberen ze te vermijden.

Te hard of te zacht rijden

Zorg ervoor dat je tijdens de rijles weet hoe hard je mag rijden en hou je hier ook aan. Te hard, maar ook te zacht rijden kan gevaarlijk zijn. Ook is het belangrijk om snelheid te minderen voordat je een bocht gaat nemen, want als je een bocht te snel neemt, heb je kans dat je uit de bocht vliegt of een stoeprand raakt. Daarnaast moet je ook vaart minderen wanneer je een kruispunt nadert. Zo voorkom je gevaarlijk situaties. 

Niet (genoeg) kijken

Kijken is een erg belangrijk aspect van autorijden. Door te kijken, weet je wat de situatie op de weg is en kan je daarop inspelen. Hou je blik altijd op de weg en zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt. Gebruik je spiegels om achter en naast de auto te kunnen kijken. Kijk altijd in je binnen- en buitenspiegel en over je schouder wanneer je een bocht gaat nemen, zodat je zeker weet dat er niks aankomt en je de bocht veilig kan gaan nemen. In het begin kan het misschien lastig zijn tegelijkertijd aan al deze dingen te denken, maar weet dat je het uiteindelijk zal moeten kunnen.

Niet zelfverzekerd rijden

Natuurlijk is het voor iedereen spannend om voor de eerste keer auto te rijden, maar het is uiteindelijk erg belangrijk dat je zelfverzekerd achter het stuur zit. Wanneer je een lastige situatie tegenkomt op de weg, zul je snel moeten handelen en je zal niet eeuwig de tijd hebben om je keuzes te overwegen. Vooral op het examen is het belangrijk dat je de examinator ervan overtuigd dat je zelfverzekerd achter het stuur zit en weet wat je moet doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *