Autorijschool Atlantic Rijles Rijles in een pakket, of losse lessen?

Rijles in een pakket, of losse lessen?

Wanneer je eindelijk hebt gekozen bij welke rijschool en welke instructeur je wil lessen, staat je nog een keuze te wachten: neem je een pakket of ga je voor losse lessen? In deze blog lees je de voor- en nadelen van beide keuzes, zodat je zelf kan bepalen welke optie het beste bij jouw situatie past. 

Voor- en nadelen losse lessen

Kies voor losse lessen als je vrijheid wil: je kan namelijk op elk gewenst moment stoppen zonder dat je nog tientallen lessen moet volgen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je over wil stappen van rijschool. Daarnaast hoef je niet in één keer een flink bedrag te betalen.

Dit is de ideale oplossing als je het niet zo breed hebt, maar toch je rijbewijs wil halen. Het is echter wel zo dat je lessen los betalen uiteindelijk duurder is dan een compleet pakket afnemen. Daarbij komt er ook een beetje onzekerheid kijken bij het afnemen van losse lessen.

Voor- en nadelen pakket

Bij een pakket betaal je voor een bepaald aantal lessen en een praktijk- en soms theorie-examen. Daarom geeft een compleet pakket vaak veel meer zekerheid dan het afnemen van losse lessen. Je hebt namelijk alles in één keer betaald en hoeft je dus voorlopig geen zorgen te maken over de kosten van je rijbewijs. Vaak is deze prijs dus ook lager dan wanneer je losse lessen af zou nemen. Wanneer je dus een beetje spaargeld hebt, is het verstandig een compleet pakket af te nemen. Er is wel één nadeel aan een pakket afnemen: je zit voor een langere tijd vast aan de rijschool waar je een pakket hebt afgenomen. Wanneer deze dus bijvoorbeeld failliet gaat, kan je vaak naar naar je centen fluiten. Gelukkig is de kans hierop heel klein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *