Autorijschool Atlantic Blog Hoe onderhoud je goed het autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald?

Hoe onderhoud je goed het autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald?

Je bent enorm blij, want je hebt je rijbewijs gehaald! Je kan nu overal naartoe, als je een auto ter beschikking hebt. Hoe onderhoud je de kunst van het autorijden? Dat lees je in deze blog. 

Rijbewijs binnen, wat nu?

Nadat je je rijbewijs hebt gehaald als 17 of 18 jarige, heb je in een keer heel veel vrijheid. Je wilt graag overal naartoe met de auto, want je mag zelfstandig autorijden. Dit zorgt ervoor dat je in het begin veel kilometers gaat maken. Dit is erg belangrijk, want als beginnend bestuurder, kan je eigenlijk nog niet goed autorijden. De mensen die al een tijdje hun rijbewijs hebben, zeggen vaak: ‘het autorijden begint pas nadat je je rijbewijs hebt gehaald’ en dat klopt ook. Zelf heb ik dit ook ervaren. In het begin is alles erg spannend, want je moet het nu echt zelf oplossen, zonder een rijinstructeur naast je die kan ingrijpen als het echt moet. De eerste paar weken zijn cruciaal om beter te worden in het autorijden. Hoe kan je dit volhouden? Hier een aantal tips:

  • Probeer meerdere keren per week met de auto naar je werk te gaan.
  • Rij verschillende routes, zo leer je verschillende verkeerssituaties kennen.
  • Met meerdere mensen in een auto rijden om aan de drukte te wennen.

Een eigen auto

Niet iedereen heeft de luxe om in de auto van hun ouders te rijden. Misschien krijg je er eentje cadeau. Als dat niet het geval is, en je hebt een auto nodig, is een occasion een goede oplossing. Een occasion is een auto die al een eerdere eigenaar heeft gehad.. Dit kunnen er 6 zijn, maar ook 1. Hierdoor is de auto een stuk goedkoper. Ik was zelf ook opzoek naar een goede occasion en kwam uit bij Vortkamp Occasions. Zij hebben mij uitstekend geholpen om voor mij de ideale auto uit te kiezen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *