Autorijschool Atlantic Blog Goede rijlessen begint bij een goede rijinstructeur

Goede rijlessen begint bij een goede rijinstructeurLeren rijden is een aanzienlijke financiële en tijdsinvestering, vooral omdat je voor beide delen van het CBR-examen moet slagen om je rijbewijs te halen. Het vinden van de beste rijschool en instructeur is cruciaal omdat je er zeker van wilt zijn dat je waar voor je geld krijgt en dat je altijd vooruitgang boekt zodat je veilig en zo snel mogelijk slaagt.

Wat de leerlingen moeten halen uit de rijlessen

Leren rijden hoeft geen nachtmerrie te zijn, het kan juist leuk zijn. Wij hebben deze snelle gids samengesteld met vijf cruciale dingen die je uit je lessen moet halen, ongeacht met wie je leert of waar je je in het land bevindt.

Praktijkervaring opbouwen

Soms is het nuttig om de theorie van het rijden te bestuderen voordat je achter het stuur kruipt – je kunt een manoeuvre beter uitleggen of de juiste route nemen als je het op papier kunt visualiseren. Maar op een gegeven moment heb je praktijkervaring nodig om echt veilig te leren rijden.

Vanaf het begin moet je nieuwe vaardigheden kunnen leren en in praktijk brengen.

Voortgang boeken

Leren autorijden is een proces dat iedereen doormaakt – vanaf de eerste keer dat je op de bestuurdersstoel zit tot je slaagt voor je rijexamen. Je moet natuurlijk leren hoe je dingen in een bepaalde volgorde moet doen; voordat je bijvoorbeeld begint met achteruitrijden in een bocht, moet je leren hoe je de versnelling terugzet.

In elk stadium moet je instructeur je vorderingen bijhouden en je feedback geven. Dit laat niet alleen zien hoe ver je bent gevorderd, maar geeft ook een duidelijk beeld van waar je aan werkt en waar je je aandacht op moet richten.

Je moet ook inspraak hebben in het verloop van je lessen, vooral als jou rijinstructeur vindt dat je een bijzondere verrichting onder de knie hebt, maar het nog steeds niet goed voelt.

Houd in gedachten dat het belangrijkste doel niet alleen is om je rijexamen te halen; het is ook om een succesvol rijleven op de weg te hebben zonder een instructeur of examinator. Daarom moet je je zelfverzekerd voelen in het omgaan met problemen die zich onderweg kunnen voordoen.

Eerlijke beoordeling

Je leraar moet je altijd de waarheid vertellen over je vorderingen – op een manier die nuttig en vrolijk is!

We begrijpen dat veel leerlingen van rijschool veranderen als gevolg van slechte ervaringen met vorige instructeurs of rijscholen. De meest populaire reden is dat ze “home truths” kregen over hun rijvaardigheid die hun vertrouwen alleen maar schaden.

Instructeurs moeten ook openhartig zijn over wanneer je nog niet klaar bent om het examen af te leggen, je vooruitschuiven om het te doen voordat je waarschijnlijk zult slagen is een complete verspilling van je tijd en geld.

Een instructeur met een positieve instelling

Vertrouwen, geruststelling en aanmoediging zijn belangrijke eigenschappen die je instructeur moet bezitten. Ja, zelfs als je een natuurtalent bent op het gebied van rijden, zullen sommige aspecten moeilijker zijn dan andere. Op die momenten is het belangrijk dat je een rijinstructeur auto hebt die je steunt in plaats van veroordeelt.

Studenten hebben ons verteld dat hun vorige instructeurs tegen hen schreeuwden, dat de instructeur meer verward en gestrest was dan zijzelf in de auto, of dat ze gewoon totaal ongeïnteresseerd waren en zelfs met hun telefoon rommelden.

De rijlessen moeten plezierig zijn, en af en toe moeilijk, maar ze moeten altijd worden afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Goede waarde

Het is geen geheim dat leren rijden duur is. Als je je opleiding financiert met geld dat je hebt verdiend, is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat de school waar je je geld uitgeeft waar voor zijn geld biedt.
We hebben verschillende verslagen gehoord van mensen over hun ervaringen met rijscholen en instructeurs, zoals het feit dat ze nooit een terugbetaling krijgen voor ongebruikte lessen nadat ze geslaagd zijn voor het examen, dat de instructeur te laat komt of de lessen vroegtijdig beëindigt ondanks volledige betaling, en dat ze voor tientallen lessen vooraf moeten betalen voordat ze zelfs maar de kans krijgen om de dienst uit te proberen. Bij Rijschool Academie leren wij de rijinstructeurs in opleiding dat dit niet de juiste wijze is. Een rijinstructeur opleiding bij ons omvat niet alleen het behalen van je rijinstructeur certificaat, maar brengt jou ook echt bij wat de vaardigheden moeten zijn van een goede rijinstructeur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *